Ρίξτε φως στον διαβήτη σας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειρίζεστε τον διαβήτη σας, να καταγράφετε όλα τα αποτελέσματα σακχάρου στο αίμα σας, και να κατανοείτε πώς αυτά επηρεάζονται από τις δραστηριότητές σας.
Δεν θα ήταν σημαντικό να βελτιώσετε τη διαδικασία διαχείρισης του διαβήτη σας με ένα σύστημα που να σας βοηθάει να κατανοήσετε με εύκολο τρόπο πώς οι καθημερινές σας δραστηριότητες επηρεάζουν τα αποτελέσματα σακχάρου στο αίμα σας;
Έφτασε πλέον αυτή η ώρα. Ο μετρητής CONTOUR® NEXT ONE και η εφαρμογή CONTOUR® DIABETES συνδέονται αδιάλειπτα ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Ανακαλύψτε περισσότερα για τον διαβήτη σας.

 • Play the video

Αποκτήστε την εφαρμογή

Συχνές ερωτήσεις

Εάν έχετε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του Συστήματος Παρακολούθησης Γλυκόζης Αίματος CONTOUR®NEXT ONE ή της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES, παρακαλούμε ανατρέξτε στη λίστα συχνών ερωτήσεων παρακάτω. Εάν η ερώτηση που έχετε δεν βρίσκεται εδώ ή πουθενά αλλού μέσα στην ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε τον μετρητή σας, CONTOUR®NEXT ONE: είτε από τον ίδιο τον μετρητή σας απευθείας, είτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES.

Για οδηγίες σχετικά με την αρχική ρύθμιση μέσω του ίδιου του μετρητή, παρακαλούμε δείτε τον Οδηγό Χρήστη τον οποίο παραλάβατε μαζί με τον μετρητή σας.

Για να ρυθμίσετε τον μετρητή σας από την εφαρμογή, κατεβάστε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, ανοίξτε την εφαρμογή, αγγίξτε στο «Ξεκινήστε» και ακολουθήστε τις οδηγίες. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η ρύθμιση του μετρητή και της εφαρμογής την ίδια στιγμή.

Εάν ξεκινάτε από την αρχή με τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, συνιστούμε να ρυθμίσετε πρώτα την εφαρμογή. Ο μετρητής ρυθμίζεται γρήγορα και εύκολα κατά τη διάρκεια της ρύθμισης της εφαρμογής όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Για να κάνετε σύζευξη ενός μετρητή με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES :

 1. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth® είναι ενεργοποιημένο στο κινητό σας
 2. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Οι Μετρητές
 3. Αγγίξτε στο “+ Σύζευξη Μετρητή” και ακολουθήστε τις οδηγίες
 4. Όταν ο μετρητής σας συζευχθεί επιτυχώς, το smartLIGHT θα γίνει μπλε για λίγα δευτερόλεπτα
 5. Μετά τη σύζευξη ενός μετρητή CONTOUR® NEXT ONE, θα εμφανιστεί η οθόνη Ρύθμιση Μετρητή
 6. Αν θέλετε απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις, και αγγίξτε «Συνέχεια» για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις του μετρητή

Τα χρώματα των αποτελεσμάτων μέτρησης σακχάρου στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES ταιριάζουν με τα χρώματα της λειτουργίας smartLIGHT στον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE για να γνωρίζετε πώς τα αποτέλεσμά σας συγκρίνονται σε σχέση με το εύρος στόχου σας.

Πράσινο = εντός στόχου
Κίτρινο = πάνω από τον στόχο
Κόκκινο = κάτω από τον στόχο

Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του μετρητή από την εφαρμογή, ο μετρητής σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος με την εφαρμογή. Μόνο το Όνομα Μετρητή και η λειτουργία Αποσύζευξης μπορούν να αλλαχτούν από την εφαρμογή όταν ο μετρητής δεν είναι συνδεδεμένος,

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό CONTOUR®CLOUD. Η δημιουργία ενός λογαριασμού σας διασφαλίζει ότι δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας για τα προσωπικά σας δεδομένα, και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συμβατή κινητή συσκευή σας.

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό από την αρχική ρύθμιση της εφαρμογής, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη της συσκευής σας.

 1. Όταν σας ζητηθεί ένα ID για το CONTOUR®CLOUD βάλτε τη διεύθυνση email σας. Χρησιμοποιήστε μια προσωπική διεύθυνση email που ελέγχετε τακτικά
 2. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων, που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της ενότητας Σχετικά με Εμένα. (Μπορείτε να επεξεργαστείτε την ενότητα Σχετικά με Εμένα μετά τη δημιουργία λογαριασμού και μπορείτε να τη βρείτε στο Προφίλ Μου στο Μενού της εφαρμογής.)
 3. Επαληθεύστε τον λογαριασμό σας πατώντας στο link που σας έχει αποσταλεί μέσω email από CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Αγγίξτε «Συνέχει» στην οθόνη της εφαρμογής

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES στη λειτουργία Επισκέπτη και θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό:

 1. Πηγαίνετε: Ρυθμίσεις > Δημιουργία Λογαριασμού
 2. Ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη
 3. Επαληθεύστε τον λογαριασμό κάνοντας πατώντας επάνω στο link που σας έχει σταλεί μέσω email από CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Αγγίξτε στο «Συνέχεια» στην οθόνη της εφαρμογής

Ο μετρητής και η εφαρμογή σας πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή εμβέλεια μεταξύ τους ώστε να μένουν συνδεδεμένα. Προσπαθήστε να πλησιάσετε μεταξύ τους τον μετρητή και την κινητή σας συσκευή.

Χρησιμοποιώντας τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε τον μετρητή σας, CONTOUR®NEXT ONE: είτε από τον ίδιο τον μετρητή σας απευθείας, είτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES.

Για οδηγίες σχετικά με την αρχική ρύθμιση μέσω του ίδιου του μετρητή, παρακαλούμε δείτε τον Οδηγό Χρήστη τον οποίο παραλάβατε μαζί με τον μετρητή σας.

Για να ρυθμίσετε τον μετρητή σας από την εφαρμογή, κατεβάστε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, ανοίξτε την εφαρμογή, αγγίξτε στο «Ξεκινήστε» και ακολουθήστε τις οδηγίες. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η ρύθμιση του μετρητή και της εφαρμογής την ίδια στιγμή.

Μπορείτε να ανοίξετε τον μετρητή σας είτε:

 • Πατώντας και κρατώντας πατημένο το μεγάλο, στρογγυλό κουμπί του μετρητή

ή

 • Εισάγοντας μια ταινία μέτρησης CONTOUR®NEXT στον μετρητή (ο μετρητής θα ανοίξει αυτόματα με αυτόν τον τρόπο)

Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ταινίες μέτρησης CONTOUR®NEXT. Αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE.

Μαζί με τον μετρητή σας θα λάβετε και ένα φιαλίδιο με ταινίες μέτρησης CONTOUR®NEXT, και μπορείτε να προμηθευτείτε συμπληρωματικές ταινίες από τον φαρμακοποιό σας όταν τις χρειαστείτε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε άλλες μάρκες ταινιών μέτρησης με τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE.

Η λειτουργία smartLIGHT στον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE σας δίνει άμεση πληροφόρηση για τα αποτελέσματα σακχάρου σας. Προσδιορίζει άμεσα τα αποτελέσματά σας ως πάνω, εντός ή κάτω από το εύρος στόχου για να σας βοηθάει να παίρνετε αποφάσεις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή αν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιείτε.

Πράσινο = εντός στόχου
Κίτρινο = πάνω από τον στόχο
Κόκκινο = κάτω από τον στόχο

Η δειγματοληψία Second-Chance είναι άλλη μια χρήσιμη λειτουργία του μετρητή CONTOUR®NEXT ONE. Εάν το πρώτο σας δείγμα δεν είναι αρκετό, η δειγματοληψία Second-Chance σας επιτρέπει να τοποθετήσετε περισσότερο αίμα στην ίδια ταινία μέτρησης αντί να χρησιμοποιήσετε μια καινούρια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να:

 • Αποφύγετε ένα δεύτερο τρύπημα στο δάκτυλό σας
 • Καταναλώσετε λιγότερες ταινίες (ή βελόνες)

Η λειτουργία δειγματοληψίας Second-Chance θα προκαλέσει τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE να εκπέμψει έναν ήχο μπιπ δυο φορές και να εμφανίζει ένα εικονίδιο μιας ταινίας μέτρησης που αναβοσβήνει. Εντός 60 δευτερολέπτων, τοποθετήστε λίγο περισσότερο αίμα στην ταινία μέτρησης ώστε να είναι αρκετό για τον μετρητή να μετρήσει το σάκχαρό σας. Μόλις θα έχετε τοποθετήσει την απαραίτητη ποσότητα αίματος, ο μετρητής θα εμφανίσει το αποτέλεσμα όπως συνήθως.

Οι ρυθμίσεις του μετρητή δεν μπορούν να αλλαχτούν από τον μετρητή όσο ο μετρητής είναι συνδεδεμένος με την εφαρμογή. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στον μετρητή, είτε:

 1. Κάντε κύλιση στο σύμβολο των «Ρυθμίσεων» στον μετρητή σας και πατήστε ΟΚ. Αυτό θα αποσυνδέσει αυτόματα τον μετρητή σας από τν κινητή σας συσκευή

  Ή
   
 2. Κλείστε τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE και απομακρύνετε τον από την κινητή σας συσκευή για να αποσυνδεθεί από την εφαρμογή, μετά ανοίξτε τον μετρητή σας και πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του για να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές

Τα σύμβολα αυτά είναι οι Γευματικές Σημάνσεις. Οι Γευματικές Σημάνσεις επιτρέπουν στον μετρητή σας να συγκρίνει τα αποτελέσματα των μετρήσεών σας σε σχέση με τα αντίστοιχα εύρη στόχου, έτσι ώστε η λειτουργία smartLIGHT να μπορεί να προσδιορίζει εάν το σάκχαρό σας είναι πάνω, εντός ή κάτω από το εύρος στόχου.

Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη γευματική σήμανση στον μετρητή σας κάθε φορά που λαμβάνετε ένα αποτέλεσμα μέτρησης σακχάρου. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές του συμβόλου του μήλου:

Γευματική Σήμανση Νηστείας
CΕπιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας μετά από 8 ώρες χωρίς να έχετε φάει

Γευματική Σήμανση Πριν το Γεύμα
Επιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας εντός 1 ώρας πριν από ένα γεύμα

Γευματική Σήμανση Μετά το Γεύμα
Επιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας εντός 2 ωρών μετά την πρώτη μπουκιά ενός γεύματός σας

Ρύθμιση της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES

Εάν μόλις αρχίζετε να χρησιμοποιείτε τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, συνιστούμε να ρυθμίσετε πρώτα την εφαρμογή. Ο μετρητής ρυθμίζεται γρήγορα και εύκολα κατά τη διάρκεια της ρύθμισης της εφαρμογής όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Ο κατάλογος συμβατότητας συσκευών είναι μια λίστα αναφοράς που περιλαμβάνει τις συσκευές οι οποίες έχουν επαληθευθεί για χρήση με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES app. Υπάρχουν και άλλα μοντέλα κινητών συσκευών που μπορεί να λειτουργούν κανονικά, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα από την Ascensia. Εάν η συσκευή σου δεν υπάρχει στη λίστα, είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να δείτε αν μπορείτε να κάνετε σύζευξη του μετρητή σας με την εφαρμογή. Προσοχή, όμως, σε περίπτωση που η συσκευή σας δεν εμφανίζεται στη λίστα, η Ascensia δεν μπορεί να εγγυηθεί για την πλήρη λειτουργικότητα της εφαρμογής καθώς η συσκευή δεν έχει ελεγχθεί και επαληθευθεί για τη λειτουργία της, ακόμα και εάν η διαδικασία σύζευξης είναι επιτυχής. Ανά τακτά διαστήματα ο κατάλογος συμβατότητας θα ανανεώνεται με νέες συσκευές οπότε παρακαλούμε επισκεφτείτε ξανά τη σελίδα μας στο μέλλον για να δείτε περισσότερα.

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES app είναι συμβατή με συσκευές Android που χρησιμοποιούν Λειτουργικό Σύστημα Android 5.0 (Lollipop) και πάνω, με επεξεργαστή τύπου ARM και λειτουργία BLE Radio. Είναι επίσης συμβατή με συσκευές Apple με Λειτουργικό Σύστημα Apple iOS 8 και πάνω, με λειτουργία BLE Radio.

Εάν η συσκευή σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις που περιγράφονται παραπάνω, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα. Εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την απαιτούμενη έκδοση λειτουργικού συστήματος, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας σε κάποια που να το υποστηρίζει, για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES app.

Κατάλογος Συμβατότητας Τηλεφώνων

Πρώτα, ελέγξτε ότι η συσκευή σας χρησιμοποιεί είτε Apple iOS ή Android.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES σε μια συσκευή Apple:

 1. Ανοίξτε το App Store στη συσκευή σας
 2. Αναζητήστε το «Contour diabetes»
 3. Επιλέξτε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES από τα αποτελέσματα αναζήτησης
 4. Αγγίξτε «Λήψη», μετά «Εγκατάσταση». Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισάγετε τις πληροφορίες λογαριασμού σας στο iTunes. Αγγίξτε «ΟΚ» μόλις έχετε τελειώσει. Η διαδικασία λήψης θα ξεκινήσει
 5. Εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε στο App Store, το κουμπί «Εγκατάσταση» θα γίνει ένα κουμπί «Άνοιγμα». Μπορείτε είτε να αγγίξετε αυτό το κουμπί ή να επιλέξετε το εικονίδιο της εφαρμογής από την αρχική οθόνη της συσκευής σας

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES σε μια συσκευή Android:

 1. Ανοίξτε το Google Play Store στη συσκευή σας
 2. Αναζητήστε το «Contour diabetes»
 3. Επιλέξτε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES από τα αποτελέσματα αναζήτησης
 4. Αγγίξτε «Εγκατάσταση». Η διαδικασία λήψης θα ξεκινήσει

Μόλις έχετε κατεβάσει την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, κρατήστε κάπου στην επιφάνεια της συσκευής σας που θα έχετε εύκολη πρόσβαση.

Η αρχική ρύθμιση της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES είναι απλή.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή αγγίζοντας το εικονίδιο CONTOUR® στην κινητή σας συσκευή
 2. Επιλέξτε τη χώρα σας από τη λίστα
 3. Επιλέξτε τη γλώσσα που θα θέλατε να χρησιμοποιεί η εφαρμογή
 4. Αγγίξτε «Επιβεβαίωση» για συνέχεια
 5. Μετά θα χρειαστεί να διαβάσετε και να αποδεχτείτε του Όρους και Προϋποθέσεις της εφαρμογής. Αγγίξτε «Αποδοχή» για συνέχεια
 6. Τώρα θα δείτε την οθόνη Καλωσορίσματος της εφαρμογής με τρεις επιλογές: «Ξεκινήστε», «Κάντε μια Περιήγηση», «Σύνδεση»
 7. Αγγίξτε «Ξεκινήστε» και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ρυθμίσετε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES θα χρειαστεί να συζεύξετε τις δυο συσκευές. Τότε, η εφαρμογή και ο μετρητής θα συνδέονται και θα συγχρονίζονται αδιάλειπτα χρησιμοποιώντας τεχνολογία Bluetooth®. Το Bluetooth® πρέπει να είναι ανοιχτό στη συσκευή και τον μετρητή σας τόσο για τη σύζευξη όσο και για το συγχρονισμό της εφαρμογής κάθε φορά που κάνετε μια μέτρησης.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις μετρητή από τον μετρητή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Κλείστε τον μετρητή και απομακρύνετέ τον από την κινητή συσκευή
 2. Ανοίξτε τον μετρητή σας
 3. Κάντε κύλιση στις Ρυθμίσεις
 4. Πατήστε «ΟΚ» σε κάθε οθόνη μέχρι να βρείτε τη ρύθμιση που θέλετε να αλλάξετε
 5. Χρησιμοποιήσετε τα βέλη πάνω και κάτω στον εξωτερικό δακτύλιο για να αλλάξετε τη ρύθμιση. Πατήστε «ΟΚ»

Σύζευξη και Αποσύζευξη μετρητών με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

Για σύζευξη ενός μετρητή με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES:

 1. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth® είναι ενεργοποιημένο στην κινητή σας συσκευή
 2. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Οι Μετρητές Μου
 3. Αγγίξτε «+ Σύζευξη Μετρητή» και ακολουθήστε τις οδηγίες
 4. Μόλις ο μετρητής σας συζευχθεί με επιτυχία, το smartLIGHT στον μετρητή θα γίνει μπλε για λίγα δευτερόλεπτα
 5. Αφού ο μετρητής είναι συζευγμένος, θα εμφανιστεί η οθόνη Ρυθμίσεις Μετρητή
 6. Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις αν χρειάζεται, μετά αγγίξτε «Συνέχεια» για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις του μετρητή

Ναι, μπορείτε να συζεύξετε πολλαπλούς μετρητές CONTOUR®NEXT ONE με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, η οποία συγχωνεύει τα αποτελέσματα μέτρησής σας από τους διαφορετικούς μετρητές. Για να το κάνετε αυτό, στην εφαρμογή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις Μετρητή > Οι Μετρητές Μου

 1. Αγγίξτε «+» και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προσθέσετε έναν άλλο μετρητή
 2. Αφού έχετε συζεύξει έναν μετρητή, εμφανίζεται η οθόνη Ρυθμίσεις Μετρητή. Αλλάξτε εδώ όποια ρύθμιση χρειάζεστε
 3. Αγγίξτε «Συνέχεια» για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις του μετρητή

Σημειώστε ότι μόνο ένας μετρητής μπορεί να είναι συνδεδεμένος με την εφαρμογή κάθε μια φορά.

Στην εφαρμογή πηγαίνετε: Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Μετρητή > Οι Μετρητές Μου
Αγγίξτε «+» και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Αφού έχει συζευχθεί ένας μετρητής, εμφανίζεται η οθόνη Ρυθμίσεις Μετρητή.
Αλλάξτε τις ρυθμίσεις αν χρειάζεται, μετά αγγίξτε «Αποθήκευση ρυθμίσεων μετρητή».

Στην εφαρμογή πηγαίνετε στο: Κεντρικό Μενού>Ρυθμίσεις>Οι μετρητές μου

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι ο μετρητής σας έχει συζευχθεί με την εφαρμογή.

Αγγίξτε τον μετρητή που θέλετε να μετονομάσετε και γράψτε το νέο όνομα.

Η αποσύζευξη αφαιρεί τον μετρητή από τον λογαριασμό και εμποδίζει τον μετρητή να συνδεθεί με την εφαρμογή και να στέλνει δεδομένα και προς τις δυο κατευθύνσεις. Τα υπάρχοντα δεδομένα του μετρητή παραμένουν ανέπαφα στην εφαρμογή. Ένας αποσυζευγμένος μετρητής μπορεί να συζευχθεί ξανά στην εφαρμογή οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Εάν θέλετε να αποσυζεύξετε έναν μετρητή από την εφαρμογή σας CONTOUR®DIABETES, στην εφαρμογή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις Μετρητή > Οι Μετρητές μου

 1. Αγγίξτε τον μετρητή που θέλετε να αποσυζεύξετε
 2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις Μετρητή, αγγίξτε «Αποσύζευξη Μετρητή» και «Επιβεβαίωση» όταν σας ζητηθεί

Ή

Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις Μετρητή > Οι Μετρητές Μου

 1. Σύρετε προς τα αριστερά επάνω στον μετρητή που θέλετε να αποσυζεύξετε
 2. Αγγίξτε το κόκκινο «Αποσύζευξη» και «Επιβεβαίωση» όταν σας ζητηθεί

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

Γενικά

Ο μετρητής σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος με την εφαρμογή εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του μετρητή από την εφαρμογή. Μόνο το Όνομα Μετρητή και η λειτουργία Αποσύζευξης μπορούν να αλλάξουν από την εφαρμογή όταν ο μετρητής δεν είναι συνδεδεμένος.

Αγγίξτε στο «Μενού», στο «Τέλος», ή στο «Χ» για να πάτε πίσω στην προηγούμενη οθόνη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι. Η εφαρμογή αποθηκεύει αυτόματα τα περισσότερα στοιχεία και δεν σας ζητάει πάντα να αγγίξετε «Αποθήκευση».

Ναι. Ο μετρητής σας CONTOUR®NEXT ONE θα συγχρονίζεται με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES κάθε φορά που ο μετρητής και η κινητή συσκευή σας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση όταν έχετε το Bluetooth® ενεργοποιημένο. Εάν θέλετε να πάρετε ένα αποτέλεσμα μέτρησης σακχάρου χωρίς η κινητή σας συσκευή να είναι κοντά, μην ανησυχείτε – ο μετρητής σας διαθέτει αρκετή μνήμη για να αποθηκεύσει μέχρι και 800 αποτελέσματα μέτρησης, οπότε θα αποθηκεύσει οποιαδήποτε αποτελέσματα διαβάσει μέχρι την επόμενη φορά που μπορεί να συγχρονιστεί με την εφαρμογή.

Βλέποντας και βγάζοντας νόημα από τα αποτελέσματα σακχάρου

Τα χρώματα των αποτελεσμάτων μέτρησης σακχάρου στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES ταιριάζουν με τα χρώματα της λειτουργίας smartLIGHT στον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE για να γνωρίζετε πώς τα αποτέλεσμά σας συγκρίνονται σε σχέση με το εύρος στόχου σας.

Πράσινο = εντός στόχου
Κίτρινο  = πάνω από τον στόχο
Κόκκινο  = κάτω από τον στόχο

Τα αποτελέσματα μέτρησης που έχουν συγχρονιστεί από τον μετρητή δεν μπορούν να διαγραφούν στην εφαρμογή. Μόνο χειροκίνητα καταχωρημένα αποτελέσματα μέτρησης μπορούν να διαγραφούν.

Αγγίξτε το μικρό γράφημα για να δείτε το διευρυμένο γράφημα ή, ενώ βλέπετε τις Μετρήσεις Μου στην εφαρμογή, στρέψτε την κινητή σας συσκευή στην οριζόντια θέση.

Στο γράφημα, τα σύμβολα με τον κύκλο είναι αποτελέσματα που έχουν συλλεχθεί αυτόματα από τον μετρητή μέσω της τεχνολογίας Bluetooth®. Τα σύμβολα με το διαμάντι είναι μετρήσεις που έχουν προστεθεί χειροκίνητα. Εάν θέλετε να δείτε λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε ένα σημείο, αγγίξτε επάνω στο σύμβολο επάνω στο γράφημα.

Οι Μέσοι Όροι σας επιτρέπουν να δείτε τους μέσους όρους των αποτελεσμάτων σας σε μια περίοδο. Η Κανονική λειτουργία δείχνει τα αποτελέσματα των μετρήσεών σας στη διάρκεια μιας ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Οι Μετρήσεις Μου
 2. Στρέψτε τη συσκευή σας σε οριζόντια θέση ή αγγίξτε το μικρό γράφημα στο επάνω μέρος της οθόνης Οι Μετρήσεις Μου
 3. Αγγίξτε στο «i» στο επάνω μέρος του Διευρυμένου Γραφήματος

Για να αλλάξετε τη χρονική περίοδο που εμφανίζεται στο Διευρυμένο Γράφημα:

 1. Αγγίξτε το λευκό κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης
 2. Επιλέξτε χρονική περίοδο 3-ημερών, 7-ημερών, 14-ημερών ή 30-ημερών από τη λίστα με τις Ημέρες

Προσθέτοντας επιπλέον πληροφορίες στα αποτελέσματα μέτρησης σακχάρου

 1. Βρείτε τη μέτρηση στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου και αγγίξτε την
 2. Όταν ανοίξει η οθόνη Επεξεργασία, αγγίξτε τα στρογγυλά εικονίδια για να προσθέσετε μια Φωτογραφία, Δραστηριότητα, Γεύμα, Φαρμακευτική αγωγή, ή γράψτε ή ηχογραφήσετε σημειώσεις
 3. Αγγίξτε «Τέλος» όταν έχετε ολοκληρώσει
 1. Βρείτε τη μέτρηση στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου
 2. Αγγίξτε την περιοχή γύρω από την ώρα της μέτρησης για να ανοίξουν οι λεπτομέρειες. Αγγίξτε ξανά στην περιοχή γύρω από την ώρα για να κλείσουν οι λεπτομέρειες.

Χειροκίνητα αποτελέσματα σακχάρου

Για να προσθέσετε ένα αποτέλεσμα μέτρησης χειροκίνητα (μη αυτόματα), στην εφαρμογή πηγαίνετε:
Κεντρικό Μενού > Οι Μετρήσεις Μου

 1. Αγγίξτε «+» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Το σύστημα χρησιμοποιεί την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα της κινητής σας συσκευής για τη νέα μέτρηση.
 2. Για να αλλάξετε την ημερομηνία και ώρα, αγγίξτε επάνω στο σχετικό κουμπί και κάντε κύλιση στην επιθυμητή ημερομηνία και ώρα. Αγγίξτε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας.
 3. Για να εισάγετε μια τιμή σακχάρου, αγγίξτε το κενό κουμπί αποτελέσματος μέτρησης, γράψτε τον αριθμό και μετά αγγίξτε «Τέλος». Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμη και η οθόνη Γευματικής Σήμανσης.
 4. Η εφαρμογή προεπιλέγει μια Γευματική Σήμανση και τύπο γεύματος με βάση την ώρα της μέτρησης. Αγγίξτε «Αποθήκευση» για επιβεβαίωση ή επιλέξτε μια άλλη γευματική σήμανση και/ή τύπο γεύματος. Μπορείτε να επιλέξετε «Καμία Σήμανση» εάν δεν θέλετε να ορίσετε μια Γευματική Σήμανση και τύπο γεύματος σε αυτήν τη μέτρηση.
 5. Αγγίξτε «Αποθήκευση» όταν έχετε ολοκληρώσει με τις Γευματικές Σημάνσεις.
 6. Εμφανίζεται η οθόνη Επεξεργασίας ώστε να μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες σε αυτήν την μέτρηση όπως, μια φωτογραφία, σημείωση, δραστηριότητα, γεύμα ή φάρμακα.
 7. Αγγίξτε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε τη χειροκίνητη μέτρηση

Μπορείτε να αλλάξετε τις μετρήσεις που έχετε εισάγει χειροκίνητα, αλλά αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε με τις μετρήσεις που έχουν συγχρονιστεί αυτόματα από τον μετρητή σας.

Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε τη μέτρηση στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου.

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες όπως μια φωτογραφία, δραστηριότητα ή φάρμακα. Με την οθόνη Επεξεργασίας ανοιχτή, αγγίξτε τη μέτρηση ξανά για να προσθέσετε μια Γευματική Σήμανση στη μέτρηση.

 1. Βρείτε τη χειροκίνητη (μη αυτόματη) μέτρηση σακχάρου ή οποιοδήποτε στοιχείο στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου.
 2. Σύρετε προς τα αριστερά κατά μήκος της μέτρησης και αγγίξτε το κόκκινο κουμπί «Διαγραφή» που εμφανίζεται

Σημειώστε ότι μπορείτε να αλλάξετε τις μετρήσεις που έχετε καταχωρήσει χειροκίνητα (μη αυτόματα), αλλά όχι αυτές που έχουν συγχρονιστεί αυτόματα από τον μετρητή.

Γευματικές Σημάνσεις

Τα σύμβολα αυτά είναι οι Γευματικές Σημάνσεις. Οι Γευματικές Σημάνσεις επιτρέπουν στον μετρητή σας να συγκρίνει τα αποτελέσματα των μετρήσεών σας σε σχέση με τα αντίστοιχα εύρη στόχου, και σας βοηθούν να δείτε πώς τα διάφορα γεύματα επηρεάζουν το σάκχαρό σας. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη γευματική σήμανση στον μετρητή σας κάθε φορά που λαμβάνετε ένα αποτέλεσμα μέτρησης σακχάρου. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές του συμβόλου του μήλου:

Γευματική Σήμανση Νηστείας
Choose this if you are testing your blood glucose after about 8 hours without eatingΕπιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας μετά από 8 ώρες χωρίς να έχετε φάει

Γευματική Σήμανση Πριν το Γεύμα
Επιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας εντός 1 ώρας πριν από ένα γεύμα

Γευματική Σήμανση Μετά το Γεύμα
Επιλέξτε αυτήν εάν μετράτε το σάκχαρό σας εντός 2 ωρών μετά την πρώτη μπουκιά ενός γεύματός σας

Η εφαρμογή παρέχει χρονικές περιόδους ως Τμήματα Ημέρας για Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο και Βραδινό, που μπορείτε να αλλάξετε για να ταιριάζουν στο δικό σας πρόγραμμα. Για τη δική σας ευκολία, η εφαρμογή προ-επιλέγει έναν τύπο γεύματος για εσάς με βάση το πότε κάνατε τη μέτρηση και το Τμήμα της Ημέρας όπου ανήκει αυτή η στιγμή.

Η λειτουργία Γευματικής Σήμανσης είναι πάντα διαθέσιμη στην εφαρμογή. Εάν κλείσετε τις Γευματικές Σημάνσεις στον μετρητή, οι μετρήσεις σας μπορούν μόνο να επισημανθούν ως Πριν Γεύμα, Μετά Γεύμα ή Νηστείας όταν είστε στην εφαρμογή.

Εάν αφήσετε ανοιχτή τη ρύθμιση Προτροπής Γευματικής Σήμανσης στην εφαρμογή, η οθόνη Γευματική Σήμανσης θα εμφανίζεται αυτόματα κάθε φορά που κάνετε μια μέτρηση και το αποτέλεσμα συγχρονίζεται από τον μετρητή.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή και αγγίξτε το αποτέλεσμα μέτρησης που εμφανίζεται στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου
 2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη Επεξεργασίας, αγγίξτε ξανά το αποτέλεσμα μέτρησης για να ανοίξει η οθόνη Γευματικής Σήμανσης. Μπορείτε να αλλάξετε ή να προσθέσετε μια Γευματική Σήμανση και έναν τύπο γεύματος από αυτήν την οθόνη

Ή

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή και αγγίξτε το αποτέλεσμα μέτρησης που εμφανίζεται στην οθόνη Οι Μετρήσεις μου
 2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη Επεξεργασίας, αγγίξτε το εικονίδιο Γεύμα και μετά αγγίξτε στο «Γευματική Σήμανση». Μπορείτε να αλλάξετε ή να προσθέσετε μια Γευματική Σήμανση και έναν τύπο γεύματος από αυτήν την οθόνη
 1. Βρείτε το αποτέλεσμα στην οθόνη Οι Μετρήσεις Μου και αγγίξτε το
 2. Όταν ανοίξει η οθόνη Επεξεργασίας, εάν δεν έχετε επισημάνει ποτέ πριν το αποτέλεσμα, η οθόνη Γευματικής Σήμανσης θα ανοίξει αυτόματα. Εάν πριν έχετε επισημάνει τη μέτρηση, αγγίξτε στο αποτέλεσμα ξανά ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Γευματικής Σήμανσης στο κάτω μέρος της οθόνης για να προσθέσετε ή να αλλάξετε τη Γευματική Σήμανση ή τον τύπο του γεύματος
 3. Σημείωση: Μπορείτε να αγγίξετε ξανά πάνω σε μια Γευματική Σήμανση για να το απο-επιλέξετε. Μπορείτε να αγγίξετε στο «Καμία Σήμανση» εάν δεν θέλετε να υπάρχει κάποια επισήμανση σε μια μέτρηση
 4. Αγγίξτε «Αποθήκευση» όταν έχετε τελειώσει με τις Γευματικές Σημάνσεις
 5. Εμφανίζεται η οθόνη Επεξεργασίας οπότε μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες στο αποτέλεσμά σας όπως μια φωτογραφία, σημείωση, δραστηριότητα ή φάρμακα
 6. Αγγίξτε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα μέτρησης
 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις Εφαρμογής
 2. πενεργοποιήστε την οθόνη Προτροπής Γευματικής Σήμανσης

smart Alerts

Μπορείτε να επιλέξετε να θέσετε υπενθυμίσεις να κάνετε μια μέτρηση σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με βάση ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέτρησης, ή να πάρετε κάποιο φάρμακο με βάση κάποια συγκεκριμένη τιμή σακχάρου. Επιπρόσθετα, έχετε την επιλογή να θέσετε μια υπενθύμιση μόλις ένα προγευματικό αποτέλεσμα μέτρησης συγχρονίζεται με την εφαρμογή.

Για να θέσετε μια υπενθύμιση πηγαίνετε:
Κεντρικό Μενού > Οι Υπενθυμίσεις Μου

 1. Αγγίξτε «+» στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής
 2. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη

Για να διαγράψετε μια αντίστροφη μέτρηση μιας φοράς που έχετε θέσει:

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Οι Υπενθυμίσεις Μου
 2. Αγγίξτε το κουμπί «Χ» της οθόνης που δείχνει το χρόνο αντίστροφης μέτρησης

Για να διαγράψετε μια επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση:

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Οι Υπενθυμίσεις Μου
 2. Σύρετε προς τα αριστερά επάνω στην ειδοποίηση και αγγίξτε το κουμπί «Διαγραφή»

Για να αδρανοποιήσετε προσωρινά μια υπενθύμιση:

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Οι Υπενθυμίσεις Μου
 2. Αγγίξτε τον διακόπτη εναλλαγής για να τον κλείσετε – θα γίνει άσπρος

smartTESTING

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία smartTESTING της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES για να ρυθμίσετε ένα μοτίβο υπενθυμίσεων πριν την επίσκεψη στον γιατρό σας, ή για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κανονικότητα των μετρήσεών σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή και πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Smart Testing

 1. Αγγίξτε τον τύπο του πλάνου smartTESTING που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε
 2. Αγγίξτε «Συνέχεια στη Ρύθμιση», και συμπληρώστε τις
 3. Αγγίξτε «Αποθήκευση» όταν τελειώσετε

Οι Υπενθυμίσεις που έχετε θέσει συνεχίζουν να εμφανίζονται την ίδια ώρα κάθε μέρα για μια χρονική περίοδο. Μπορείτε επίσης να θέσετε υπενθύμιση για μια μόνο φορά για να μετρηθείτε μετά από ένα αποτέλεσμα Πριν το Γεύμα. Η λειτουργία smartTESTING είναι μια ορισμένη σειρά υπενθυμίσεων κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου, σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε ένα μοτίβο της γλυκόζης στο αίμα σας ή για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για μια επίσκεψη στον γιατρό σας.

Συγχρονισμός ημερομηνίας και ώρας

Εάν έχετε ενεργοποιημένο τον αυτόματο συγχρονισμό ημερομηνίας/ώρας στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, η εφαρμογή θα ενημερώνει αυτόματα τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE με την ημερομηνία και ώρα.

Εάν δεν απενεργοποιήσατε τη λειτουργία αυτή στην αρχική ρύθμιση, πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις Εφαρμογής

Αγγίξτε το κουμπί εναλλαγής «Συγχρ. Ημερομηνίας / Ώρας» για να τον ενεργοποιήσετε.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό ημερομηνίας και ώρας

 1. Στην εφαρμογή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις Εφαρμογής
 2. Αγγίξτε τον Συγχρονισμό Ημερομηνίας και Ώρας Μετρητή για να τον ενεργοποιήσετε. Όποτε ο μετρητής συνδέεται με την εφαρμογή, η ώρα και η ημερομηνία στον μετρητή θα συγχρονίζεται αυτόματα με την εφαρμογή
 1. Ανοίξτε τον μετρητή σας και αρχικά βεβαιωθείτε ότι είναι συγχρονισμένος με την εφαρμογή.
 2. Στην εφαρμογή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Οι Μετρητές Μου και επιλέξτε τον μετρητή που θέλετε να συγχρονίσετε
 3. Αγγίξτε «Συγχρονισμός Ημερομηνίας και Ώρας»

Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό ημερομηνίας/ώρας στην περιοχή προτιμήσεων της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES, ο μετρητής δεν ενημερώνεται με την ημερομηνία και ώρα της κινητής σας συσκευής εκτός και εάν κάνετε έναν χειροκίνητο συγχρονισμό.

Για να θέσετε αυτόματο συγχρονισμό ημερομηνίας/ώρας μεταξύ του μετρητή και της κινητής συσκευής σας:

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις Εφαρμογής
 2. Ενεργοποιήστε τον Συγχρονισμό Ημερομηνίας και Ώρας

Αναφορές Επαγγελματιών Υγείας

Ναι. Η λειτουργία Το Προφίλ Μου στην εφαρμογή σας επιτρέπει να αποθηκεύετε οποιοδήποτε ραντεβού έχετε κλείσει καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας της ομάδας επαγγελματιών υγείας σας. Πηγαίνετε:
Κεντρικό Μενού > Το Προφίλ Μου > Ραντεβού για να προσθέσετε μια συνάντηση, ή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Το Προφίλ Μου > Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας

Μπορείτε να στείλετε μια συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων μέτρησής σας από την εφαρμογή αλλά θα πρέπει πρώτα να έχετε προσθέσει ένα ραντεβού, ή έναν επαγγελματία υγείας.
Για να στείλετε από την εφαρμογή μια μορφοποιημένη, συνοπτική αναφορά σε PDF, πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Η Φροντίδα Μου > Ραντεβού ή Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας

 1. Αγγίξτε ένα προσεχές ραντεβού
 2. Αγγίξτε «Αποστολή Αναφοράς Σακχάρου»
 3. Επιλέξτε παραλήπτες και πατήστε «Αποστολή»

Ή πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Το Προφίλ Μου > Αναφορές

 1. Αγγίξτε «Αποστολή Αναφοράς Σακχάρου»
 2. Προσθέστε έναν νέο παραλήπτη ή επιλέξτε ένα μέλος της ομάδας επαγγελματιών υγείας σας και πατήστε «Αποστολή»

Εύρη στόχου

Ναι. Αν και τα εύρη στόχου μπορεί να έχουν επιβεβαιωθεί στον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE, μπορείτε να τα αλλάξετε μόνο από την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES. Μπορείτε να το κάνετε αυτό οποιαδήποτε στιγμή πηγαίνοντας:

Κεντρικό Μενού > Η Φροντίδα μου > στην κατηγορία «Η Θεραπεία Μου» πατήστε «Εύρη Στόχου»

Κάθε φορά που συνδέετε τον μετρητή σας στην εφαρμογή, ο μετρητής ενημερώνεται με τα τρέχοντα εύρη στόχου σε περίπτωση που έχουν αλλάξει.

Πάντοτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ρυθμίσετε ή αλλάξετε τα εύρη στόχου σας. 

Ναι. Μπορείτε να αλλάξετε τα εύρη στόχου σας από την εφαρμογή ανά πάσα στιγμή πηγαίνοντας:
Κεντρικό Μενού >Η Φροντίδα μου > στην κατηγορία «Η Θεραπεία Μου» πατήστε «Εύρη Στόχου»

Μπορείτε να αλλάξετε τα χαμηλά και υψηλά όρια του εύρους στόχου σας Πριν το Γεύμα (το ίδιο με το Νηστείας) και Μετά το Γεύμα (το ίδιο με το Συνολικό) σύροντας τις αντίστοιχες λαβές πάνω ή κάτω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα «+» και «-» για να μετακινήσετε μια τιμή πάνω ή κάτω.

Πάντοτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ρυθμίσετε ή αλλάξετε τα εύρη στόχου σας.

Στην εφαρμογή, πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού >Η Φροντίδα μου > στην κατηγορία «Η Θεραπεία Μου» πατήστε «Εύρη Στόχου»

Η Κρίσιμα Υψηλή λαβή έχει κίτρινο περίγραμμα. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να θέσετε. Η Κρίσιμα Χαμηλή λαβή έχει κόκκινο περίγραμμα. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή που μπορείτε να θέσετε.Σύρετε τις λαβές πάνω ή κάτω για να αλλάξετε τις Κρίσιμες Τιμές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα τα «+» και «-» για να μετακινήσετε μια τιμή πάνω ή κάτω.

Πάντοτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ρυθμίσετε ή αλλάξετε τα εύρη στόχου σας.

Πιθανόν να μην έχετε συγχρονίσει (συνδέσει) τον μετρητή σας με την εφαρμογή από την τελευταία φορά που αλλάξατε τα εύρη στόχου στην εφαρμογή. Για να συγχρονίσετε τον μετρητή σας με την εφαρμογή:

 1. Ανοίξτε τον μετρητή σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται κοντά στην κινητή σας συσκευή
 2. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth® είναι ανοιχτό στην κινητή σας συσκευή

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES θα είναι τώρα σε θέση να συγχρονίσει τα δεδομένα με τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE και να ενημερώσει τα εύρη στόχου σας.

Οι μετρητές σας μπορούν να έχουν διαφορετικά εύρη στόχου αλλά κάτι τέτοιο δεν συνιστάται. Οι μετρητές σας θα πρέπει να παραμένουν συγχρονισμένοι με τα εύρη στόχου της εφαρμογής. Όλοι οι συζευγμένοι μετρητές CONTOUR®NEXT ONE ενημερώνονται με τους πιο πρόσφατους στόχους της εφαρμογής κάθε φορά που συνδέονται στην εφαρμογή.

Από τη στιγμή που κάνετε σύζευξη του μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, είστε σε θέση να προσθέσετε μια Γευματική Σήμανση σε μια μέτρηση. Καθώς κάθε Γευματική Σήμανση αξιολογείται σε σχέση με ένα αντίστοιχο εύρος στόχου, τα νέα εύρη στόχου που σχετίζονται με κάθε Γευματική Σήμανση, σας γίνονται πλέον διαθέσιμα για να μπορείτε να τα βλέπετε.

Το Εύρος Στόχου Νηστείας είναι πάντοτε προκαθορισμένο να είναι το ίδιο με το Εύρος Στόχου Πριν το Γεύμα, και το εύρος αυτό μπορεί να αλλάξει στην εφαρμογή. Ο μετρητής εμφανίζει έναν ξεχωριστό Στόχο Νηστείας γιατί φέρει μια Γευματική Σήμανση Νηστείας.

Ο λογαριασμός σας CONTOUR®CLOUD

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό CONTOUR®CLOUD. Η δημιουργία ενός λογαριασμού σας διασφαλίζει ότι δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας για τα προσωπικά σας δεδομένα, και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συμβατή κινητή συσκευή σας.

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό από την αρχική ρύθμιση της εφαρμογής, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη της συσκευής σας

 1. Όταν σας ζητηθεί ένα ID για το CONTOUR®CLOUD βάλτε τη διεύθυνση email σας. Χρησιμοποιήστε μια προσωπική διεύθυνση email που ελέγχετε τακτικά
 2. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων, που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της ενότητας Σχετικά με Εμένα. (Μπορείτε να επεξεργαστείτε την ενότητα Σχετικά με Εμένα μετά τη δημιουργία λογαριασμού και μπορείτε να τη βρείτε στο Προφίλ Μου στο Μενού της εφαρμογής.)
 3. Επαληθεύστε τον λογαριασμό σας πατώντας στο link που σας έχει αποσταλεί μέσω email από CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Αγγίξτε «Συνέχει» στην οθόνη της εφαρμογής

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES στη λειτουργία Επισκέπτη και θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό:

 1. Πηγαίνετε: Ρυθμίσεις > Δημιουργία Λογαριασμού
 2. Ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη
 3. Επαληθεύστε τον λογαριασμό κάνοντας πατώντας επάνω στο link που σας έχει σταλεί μέσω email από CONTOUR® Diabetes Solutions
 4. Αγγίξτε στο «Συνέχεια» στην οθόνη της εφαρμογής

Όχι. Είναι καλύτερα να παραμένετε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας ακόμη και όταν κλείνετε την εφαρμογή. Όταν παραμένετε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή σε μια ή περισσότερες κινητές συσκευές, οι πληροφορίες σας σώζονται τακτικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και όλες οι λειτουργίες της εφαρμογής είναι διαθέσιμες σε εσάς.

 1. Πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Λογαριασμού.
 2. Αγγίξτε τη διεύθυνση email για να την αλλάξετε .

Δημιουργώντας έναν λογαριασμό CONTOUR®CLOUD θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τον μετρητή σας CONTOUR®NEXT ONE ξεκλειδώνοντας όλες τις λειτουργίες που η εφαρμογή μπορεί να προσφέρει. Δημιουργώντας έναν λογαριασμό θα επιτρέψει επίσης στην εφαρμογή να αποθηκεύσει τις μετρήσεις σας στο CONTOUR®CLOUD έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τα δεδομένα σας από πολλαπλούς μετρητές σε πολλαπλές κινητές συσκευές. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη όταν ανοίξτε την εφαρμογή για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Η κινητή σας συσκευή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο internet για να μπορέσετε να δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εάν έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό CONTOUR®CLOUD, αντίγραφα ασφαλείας δημιουργούνται αυτόματα και σε τακτική βάση στο CONTOUR®CLOUD, κάθε φορά που η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στον internet. Εάν συνδεθείτε στην εφαρμογή ως Επισκέπτης, τα δεδομένα σας δεν αποθηκεύονται ή δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο cloud.

Κανένα δεδομένο που χαρακτηρίζεται ως προσωπικό σας δεν κοινοποιείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή επιχείρηση παρά μόνο εάν εσείς επιλέξτε να τα μοιραστείτε με κάποιον, όπως για παράδειγμα τον γιατρό σας ή αυτόν που σας φροντίζει. Μπορείτε να δείτε την πολιτική απορρήτου μας εδώ.

Επίλυση προβλημάτων

Ο μετρητής και η εφαρμογή σας πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή εμβέλεια μεταξύ τους ώστε να μένουν συνδεδεμένα. Προσπαθήστε να πλησιάσετε μεταξύ τους τον μετρητή και την κινητή σας συσκευή.

Εάν ο μετρητής σας CONTOUR®NEXT ONE δεν συνδέεται στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, ελέγξτε ότι:

 • Ο μετρητής σας είναι ανοιχτός
 • Έχετε κάνει σύζευξη του μετρητή σας με την εφαρμογή στην κινητή σας συσκευή
 • Το Bluetooth® στον μετρητή και την κινητή σας συσκευή είναι ενεργοποιημένο
 • Ο μετρητής σας βρίσκεται κοντά στην κινητή σας συσκευή

Υπάρχουν τουλάχιστον δυο πιθανοί λόγοι για αυτό το μήνυμα σφάλματος:

 1. Δεν είστε συνδεδεμένοι στον Internet. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Internet και βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Mobile Data είναι ενεργοποιημένη στο κινητό σας
 2. Ο διαχειριστής του δικτύου σας έχει θέσει περιορισμούς (proxy ή firewall) στο δίκτυό σας
  • Μιλήστε με τον διαχειριστή του δικτύου σας για να επιτραπεί η σύνδεση στους servers του CONTOUR® ONE από την κινητή σας συσκευή
  • Δοκιμάστε μια εναλλακτική σύνδεση στο Internet όπως χρήση mobile data ή σύνδεση από το σπίτι σας.

Ναι, στο μενού της εφαρμογής, πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Βοήθεια

Από την Βοήθεια μπορείτε να αναζητήσετε θέματα χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, ή περιηγηθείτε στις κατηγορίες που εμφανίζονται στην ενότητα αυτή.

Εάν χρειάζεστε ακόμα βοήθεια, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών καλώντας στον αριθμό που θα βρείτε στο πίσω μέρος του μετρητή ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα εδώ.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον σύνδεσμο και από την ενότητα βοήθειας της εφαρμογής.

Πλάνα Υπενθύμισης Μετρήσεων και Τα Μοτίβα Μου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Πλάνα Υπενθύμισης Μετρήσεων για να ρυθμίσετε μια σειρά υπενθυμίσεων και να βλέπετε πώς διάφορες δραστηριότητες στη ζωή σας επηρεάζουν τις τιμές σακχάρου στο αίμα σας. Για να ρυθμίσετε Πλάνα Υπενθύμισης Μετρήσεων πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Οι Υπενθυμίσεις Μου.

 1. Πατήστε το ‘+’ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης
 2. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε ένα Πλάνο Υπενθύμισης Μετρήσεων. Θα ανοίξει η  οθόνη Πλάνα Υπενθύμισης Μετρήσεων από όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα πλάνο που ταιριάζει στο πρόγραμμά σας

Οι υπενθυμίσεις που έχετε ορίσει συνεχίζουν να εμφανίζονται την ίδια ώρα κάθε μέρα. Μπορείτε επίσης να θέσετε υπενθύμιση για μια μόνο φορά για να μετρηθείτε μετά από ένα αποτέλεσμα «Μετά το Γεύμα». Τα Πλάνα Υπενθύμισης Μετρήσεων σας επιτρέπουν να θέτετε μια σταθερή σειρά υπενθυμίσεων για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι σχεδιασμένα για να σας βοηθούν να διαχειρίζεστε ένα μοτίβο στις τιμές σακχάρου σας ή να ετοιμαστείτε για μια επίσκεψη στον γιατρό σας.

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μπορεί να σας ειδοποιεί σε περίπτωση που εντοπιστούν συγκεκριμένες τάσεις στις τιμές σακχάρου σας. Αυτές ονομάζονται «μοτίβα». Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει ένα μοτίβο υψηλού σακχάρου αίματος τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος.

 • Δείτε χρήσιμες ειδοποιήσεις τάσεων στο σάκχαρο αίματός σας
 • Μάθετε για πιθανές αιτίες των μοτίβων σας
 • Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις για να βελτιώσετε το μοτίβο
 • Παρακολουθήστε την εξέλιξη και δείτε πώς βελτιώνετε το μοτίβο με τον καιρό

Μπορείτε να επιλέξετε έναν ή περισσότερους τύπους μοτίβων από Τα Μοτίβα Μου στο κεντρικό μενού. Αυτό λέει στην εφαρμογή ότι θέλετε να ειδοποιείστε όταν εντοπίζεται αυτός ο τύπος μοτίβου.

To change your pattern notification settings go to: Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ειδοποίησης μοτίβου πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Τα Μοτίβα Μου

 1. Πατήστε «Περισσότερα» στην πάνω δεξιά γωνία
 2. Πατήστε «Επιλογή Μοτίβων»
 3. Επιλέξτε τα μοτίβα που θέλετε να παρακολουθείτε ανοίγοντας ή κλείνοντας το σχετικό κουμπί ενεργοποίησης

Όταν οι τιμές σας σακχάρου αίματος βελτιώνουν ένα μοτίβο το οποίο δουλεύετε σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το μοτίβο θεωρείται ότι «βελτιώθηκε». Η εφαρμογή αποθηκεύει τα «Βελτιωμένα» μοτίβα στο Τα Μοτίβα Μου > Ιστορικό Μοτίβου

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES χρειάζεται τουλάχιστον 14 ημέρες με τιμές σακχάρου αίματος για να εντοπίσει συγκεκριμένα μοτίβα. Εάν μετριέστε συχνά και επισημαίνετε τα αποτελέσματά σας με γεύματα και Γευματικές Σημάνσεις, Τα Μοτίβα Μου είναι πιο εύκολα σε θέση να εντοπίζουν μοτίβα.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βγείτε από ένα μοτίβο και να το μετακινήσετε στο ιστορικό μοτίβου. Εάν λάβετε μια ειδοποίηση για ένα μοτίβο που δεν θέλετε να παρακολουθείτε, πατήστε «Όχι» όταν σας ζητηθεί να ορίσετε μια υπενθύμιση και πατήστε «Ναι» όταν εμφανίζεται η επιλογή «Μετακίνηση στο ιστορικό» στην οθόνη μοτίβου.

Για να το κάνετε αυτό, από το Κεντρικό Μενού πηγαίνετε: Κεντρικό Μενού > Τα Μοτίβα Μου

 1. Πατήστε επάνω στο μοτίβο
 2. Πατήστε «Μεταφορά στο Ιστορικό»

Το Ascensia, το λογότυπο Ascensia Diabetes Care, το Contour, το Microlet, το Glucofacts, το λογότυπο No Coding, και το Second-Chance είναι εμπορικά σήματα και/ή εμπορικά σήματα κατατεθέντα της Ascensia Diabetes Care Holdings AG.

© Copyright 2016-2018 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Apple και το λογότυπο Apple είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., καταχωρημένα στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Το App Store είναι ένα σήμα υπηρεσιών της Apple Inc. Το Google Play και το λογότυπο Google Play είναι εμπορικά σήματα της Google Inc. Το λεκτικό σήμα και τα λογότυπα Bluetooth®είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα ιδιοκτησία της Bluetooth SIG, Inc., και οποιαδήποτε χρήση αυτών των σημάτων από την Ascensia Diabetes Care γίνεται κατόπιν σχετικής άδειας. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους.

Ημερομηνία προετοιμασίας: Οκτώβριος 2018. Κωδικός: L G.DC.10.2018.46124